Šopek cvetja je tradicionalno, lepo in enostavno darilo in dobro je, da poznate »jezik rož« saj le tako lahko izberete pravo cvetje glede na okoliščine in vaš namen. S tem tudi določite ton oziroma občutek, ki ga poskušate s cvetjem izraziti in sporočiti osebi, ki bo prejela izbrani šopek.

Cvetje je že od nekdaj imelo verski ter simboličen pomen in tudi v današnjih časih je šopek cvetja še vedno eno izmed najbolj priljubljenih daril.

Zakaj? Enostavno. Šopek cvetja predstavlja vse kar je ljudem po naravi blizu in po čemer hrepenimo; lepoti, zdravju, bližini in naravi. Vse te vrednote in simboliko, ki je ujeta v šopku pa ljudje čutimo in ravno to je razlog, da je šopek cvetja še danes številka ena pri izbiri darila.

Darovanje cvetja bo zagotovo cenjeno, vendar je pomembno, da začnete z izbiro prave vrste šopka. Naučite se bistvenih nasvetov pri izbiri cvetličnega aranžmaja in se prepričajte, da je vaše darilo primerno in popolnoma primerno za to priložnost.

Izbira šopka pa ni vedno enostavna, zato smo tukaj mi in naš vodič za izbiro popolnega šopka ob vsaki priložnosti. Z našo pomočjo je nakup šopka ne le manj stresen ampak tudi bolj enostaven. Pri Sopek.si  vam dostavimo izbrani šopek že naslednji dan! Na dom ali v službo.

Kaj upoštevati pri izbiri šopka in cvetja?

Medtem, ko bo vsak izkušen cvetličar znal priporočiti ustrezno cvetje za različne priložnosti, je del te naloge odvisen tudi od vas. Izbira šopka po našem mnenju ne sme temeljiti zgolj na ustaljenih smernicah (primer: rdeča vrtnice za valentinovo) ampak mora temeljiti tudi na vašem poznavanju osebe in priložnosti. V nadaljevanju podajamo nekaj smernic, ki vam bodo olajšale izbiro šopka:

●       Razmislite o priložnosti

Izven okvirjev pogrebov in žalnih slovesnosti, je vaša izbira šopka lahko precej kreativna. Vzemimo za primer obletnico poroke. Klasična izbira bi bil šopek rdečih vrtnic. S to izbiro ni popolnoma nič narobe, je pa z našo ponudbo možnosti bistveno več. Če imate s svojo boljšo polovico obletnico poroke v avgustu, lahko to dejstvo izkoristite sebi v prid in ji podarite šopek poln sončnic. Sončnice s svojo rumeno barvo izžarevajo poletje in tako poleg šopka svoji dragi ali dragemu podarite še zgodbo.

In nenazadnje, šopek ni povsem popoln brez posvetila in dodatkov, zato razmislite, ali želite, da bo vaš šopek spremljala vaza, čokolada ali vaša lepa misel v obliki posvetila.

●       Komu boste šopek namenili?

V kolikor osebo, ki ji podarjate šopek dobro poznate, je izbira šopka bistveno lažja. Razmislite o njenih najljubših barvah, stilu oblačenja, najljubših cvetlicah ali najljubši destinaciji itd. Na list papirja si zapišite zgoraj naštete informacije in na podlagi njih oblikujte svojo zamisel in izberite šopek. Šopek v katerega je vloženo toliko truda, bo zagotovo narisal nasmeh osebi kateri je namenjen.

●       Kdaj boste šopek podarili?

Čas oziroma priložnost za katero iščemo cvetje, običajno narekuje izbiro cvetlic za naš šopek. V kolikor boste šopek podarili pred večerjo, je pametno, da imate v mislih eleganco in prefinjenost. Šopek je tako lahko nekoliko bolj minimalističen in elegantih barv, ki se prilegajo večernim oblekam. Včasih pa je šopek lahko lepo presenečenje že zjutraj. Šopek, ki bi ga svoji ljubljeni osebi podarili ob zajtrku je lahko bolj barvit, svež in bogat. Za barvitost in svežino lahko vanj vključite več zelenja in raznobarvnih cvetlic. Pomisliti je potrebno tudi na čas dostave. Boste šopek dostavili sami in osebno ali pa bo dostava cvetja na dom poskrbela za presenečenje? Bodite izvirni in podarite šopek kot pozornost, ki nekomu polepša dan. Z našo dostavo na dom, ni bilo še nikoli enostavneje.

Šopek z osebnim posvetilom

Izberite pravo kartico za vaše osebno posvetilo.

Šopek za vsako priložnost

Da je šopek zares univerzalno darilo, dokazuje dejstvo, da skoraj ni priložnosti kateri se šopek ne poda. Za lažjo odločitev in nakup, smo pripravili kratek vodič za izbiro cvetja ob raznolikih dogodkih.

V nadaljevanju podajamo nekaj predlogov, s katerimi lahko začnete iskati popoln šopek za vaš namen in priložnost:

●       Rojstni dan

Čeprav obstaja veliko daril, ki jih lahko kupite za rojstni dan, se bodo rože vedno dobro podale glavnemu darilu ali kot samostojno darilo. Vendar katero cvetje izbrati? Ena možnost je, da izberete tradicionalno cvetje, glede na mesec rojstva vaše ljubljene osebe ali pa se orientirate po letnih časih ter izbirate med sezonskim cvetjem. Najlažje bo, da izberete univerzalen šopek, ki mu dodate še osebno posvetilo in to je vse kar potrebujete za čudovito presenečenje!

Naše priporočilo: Šopek POCAHONTAS

Šopek Pocahontas

●       Rojstvo otroka

Rojstvo otroka simbolizira nov začetek, veselje in spremembe. Pri izbiri cvetja bo najbolje, da se držite tradicionalnih barv, ki ustrezajo spolu otroka ali pa izberete “nevtralne” barve, kot so rumena, zelena ali bela.

Naše priporočilo:  Šopek LUCY

Šopek Lucy

●       Za lepši dan ali okrevanje

Kadar je ljubljena oseba poškodovana, bolna ali pa ima le slab dan, je cvetje eden najboljših načinov, da jo razvedrimo in dostavimo dozo optimizma.

Rumena predstavlja življenje in zdravje, rdeči in oranžni cvetovi pa dodajo energijo ter pogum. Izberite sončnice, tulipane ali barvaste vrtnice, da zagotovite odmerek pozitivnih vibracij in lepih želja.

Naše priporočilo: Šopek CALYPSA

Šopek Calypsa

●       Zahvala

Pošiljanje ali podarjanje cvetja je eden izmed najbolj priljubljenih načinov, da se nekomu zahvalite, svojo hvaležnost pa lahko resnično izkažete z izbiro barve in vrste cvetja. Šopek gerber je klasika med šopki in odraža hvaležnost ter spoštovanje. V kolikor pa želite več elegance, se odločite za šopek z orhidejami. Drug odličen način izbire zahvalnega šopka je, da ga prilagodite okusu prejemnika. Če poznate osebo dovolj dobro, uporabite to znanje, da izberete šopek, ki jim bo všeč.

Naše priporočilo: Šopek GERTRUDA

Šopek Gertruda

●         Prvi zmenek

Za prvi zmenek rdeča barva morda ni ravno najboljša izbira. Popularne rdeče vrtnice simbolizirajo strast in globoka čustva, kar pa običajno prvi zmenek še ne odraža saj je odnos še v začetni fazi. Zato raje izberite šopek z veselim in bolj nevtralnim cvetjem kot so tulipani, gerbere ali vrtnice nežnejših odtenkov, kar bo dalo pravo razpoloženje za zmenek – navdušenje brez prevelikih pričakovanj.

Naše priporočilo: Šopek FIONA

Šopek Fiona Ana Cepec

●         Romantika

Kadar želite partnerju sporočiti in izraziti globino vaših čustev, poiščite šopek z vrtnicami v rdečih ali temno roza barvah. Vrtnice teh odtenkov so prava klasika za izkazovanje globoke ljubezni, strasti, predanosti, povezanosti in poguma. V kolikor pa iščete nekaj drugačnega in poskrbeti za presenečenje, pa vam predlagamo bolj pisan šopek vrtnic v vijoličnih odtenkih.

Naše priporočilo: Šopek Amelia

Šopek Amelia

 

●       Zaroka

Zaroka je čas za praznovanje ljubezni in ni boljšega načina, kot da iskreno čestitate s šopkom, ki ustreza temu enkratnemu dogodku. Eden najboljših načinov za izbiro popolnega šopka za srečen par je izbrati nekaj, kar ustreza obema. Poskusite z lilijami za bolj elegantne  pare (to se lahko odraža v sofisticiranem stilu oblačenja, izbiri opreme za dom ipd.) ali marjetice/gerbere za tiste, ki se vedno smejijo. V primeru, da ste vi tisti, ki želite presenetiti svojo partnerico z zaroko, pa izberite vrtnice temnejših odtenkov, saj simbolizirajo ljubezen ter povezanost.

Naše priporočilo: Šopek JULIA

Šopek Julia

●       Obletnica poroke

Rože so tradicionalno darilo, ki ga paru podarite ob obletnici poroke oziroma če vi praznujete –  pa svoji ženi. Je poseben mejnik, ob katerem obujamo spomine na čas pred poroko in po njej, sami v dvoje ali skupaj z najbližjimi. Zato so vrtnice, ki spominjajo na poročni dan ter zaobljuje odlična izbira, saj pomagajo ponesti misli na ta nepozabni skupni dogodek.

Naše priporočilo: Šopek ELIZABETH

Šopek Elizabeth

 

●       Poslovni in formalni dogodki

Naj gre za poslovne partnerje, večerje, nova sodelovanja, rojstne dneve  ali uspehe, so lilije in orhideje najbolj primerni in elegantni izbiri. Zanimiva oblika cvetov popestri nežne ali nevtralne (bele) barve teh posebnih in dišečih rož. Vsekakor najbolj »varna« izbira za vse poslovne situacije.

Naše priporočilo: Šopek Lilly

Šopek Lilly

 

●       Valentinovo

Čeprav so vrtnice tradicionalna izbira za ta popularni praznik, ima tudi drugo cvetje, kot so tulipani, orhideje in nageljni; optimističen in ljubeč videz ter pomen, zaradi česar so odlična alternativa vrtnicam. Pa vseeno – če ne želite preveč eksperimentirati ali tvegati, bodo rdeče ter roza barve vrtnic še vedno vaša najboljša izbira!

Naše priporočilo: Šopek ANNA

Šopek Anna

 

●       Dan žena in materinski dan

Mama ali žena ima v vašem življenju posebno vlogo, zato je prav, da ji ob njenem prazniku podarite posebno cvetje. Odločite se za svetel in nežen šopek, zaradi česar so vrtnice, lilije in gerbere, več kot odlična izbira. Barve in prijetne vonjave teh cvetov bodo ne samo razveselile vašo mamo ali ženo, ampak tudi polepšale njen dom.

Naše priporočilo: Šopek SANSA

Šopek Sansa

 

●       Praznovanje

Obstaja veliko priložnosti, za katere bi želeli nekomu čestitati; lahko je to nova služba, diploma ali selitev v novi dom. Cvetje so eden najboljših načinov za izražanje čustev veselja ter ponosa. Na primer, če izbirate cvetje kot darilo za vselitev v hišo, bo čudovit šopek pisanih, veselih cvetov dodal novemu domu optimizem ter svežino. Lahko pa izberete šopek suhega živahnih barv, ki simbolizira večno lepoto ter vzdržljivost. Poleg tega bo zaradi obstojnosti še veliko časa krasil novi dom.

Naše priporočilo: Šopek BLOSSOM ali MIA

Šopek suho cvetje

●       Žalovanje

Z rožami lahko izrazite svojo podporo in sožalje nekomu, ki je pred kratkim utrpel izgubo ali pa preživlja težko obdobje. Šopek cvetja lahko simbolizira upanje in pogum v težkih časih. Tradicionalna barva, povezana s cvetovi naklonjenosti, je bela, zato so lilije, bele vrtnice, orhideje ter šopek gerber zagotovo varna izbira. Po drugi strani pa, če poznate dragega pokojnika ali osebo, ki jo želite podpreti ter razvedriti, pa izberite bolj pisano cvetje ali dodajte zelenje.

Naše priporočilo: Šopek DAISY

Šopek Daisy

 

●       Opravičilo

Vsakdo kdaj naredi nekaj narobe in eden najpomembnejših načinov opravičila je šopek rož. Barve so pri tem pomembne, saj pri izbiri ne želite biti preveč drzni. Bela simbolizira mir in odpuščanje, rumena pa prijateljstvo in druženje. Odločite se za enega ali kombinacijo teh in jih povežite z osebnim posvetilom, ki izraža vaše obžalovanje, in imeli boste idealno darilo, s katerim se boste opravičili.

Naše priporočilo: Šopek LIZY

Šopek mini gerbere

 

●       Velika noč

Pomlad je poseben letni čas, ko rastline in rože bogato cvetijo, velika noč pa pisan praznik pri katerem so mize polne dobrot in cvetja. Rumena je barva novega življenja, bela pa barva čistosti, zato je za ta praznik najboljša kombinacija cvetja kot so: narcise, marjetice/gerbere, tulipani in lilije.

Naše priporočilo: Šopek LILLY

Šopek lilij

Osebno posvetilo in dostava šopka

Vašemu šopku dodajte še osebno posvetilo, ki bo celotno darilo veliko bolj povezalo v lepo misel in namen. Sporočilo naj bo kratko, iskreno in preprosto. V primeru, da ste »obtičali« in ne veste kako bi sploh začeli, vam je lahko v pomoč članek, kjer smo zapisali veliko edinstvenih, humornih ter malo manj znanih misli in citatov.

Izogibajte se preveč generičnim sporočilom, s katerimi ne dodate osebne note in svojih občutkov. Seveda si lahko z njimi pomagate, a nikar ne pozabite teksta prilagoditi prejemnici šopka. Tako bo vaše darilo veliko bolj posebno in nepozabno!

P.s. Sedaj nas lahko obiščete tudi v naši novi cvetličarni Sopek.si!

KJE se nahajamo? Slomškov trg 1, odprti smo vsak delovni dan med 9:00 – 17:00 ure.
Šopke boste seveda lahko tako kot do sedaj naročali preko spleta. Vsi tisti, ki pa želite opraviti osebni obisk & prevzem, ter obenem pogledati še preostalo ponudbo, pa nas le obiščite!

Vaš Sopek.si