Iščete darilo za rojstni dan?

Spadate med tiste, ki hitro najdejo idejo ter darilo za rojstni dan? Ali morda med tiste, ki jim je že misel na to naporna, ker se vsakič odpre staro vprašanje v stilu: »Kaj kupiti za rojstni dan?«.

Ne glede na to, ali kupujete za prijateljico, mamo, dolgoletnega zakonca ali sodelavca, je izbira popolnega darila lahko velik izziv. Pojavijo se različna vprašanja. Kaj si želijo za rojstni dan? Česa še nimajo, pa bi si želeli imeti? So morda na kaj alergični ali pa česa ne marajo? Ali radi berejo? Kateri je njihov najljubši vonj?

“Oh, ničesar ne potrebujem,” je stavek, ki ga tudi pogosto slišimo kadar se bližajo rojstni dnevi. Ampak vsi vemo, da to ni povsem res. Lahko pa imate srečo in vam bodo natančno povedali kaj si želijo ali potrebujejo, kar vam zelo olajša nakup darila za rojstni dan. Vendar pa s tem obdarovanje izgubi element presenečenja in tudi romantike, če gre za naše partnerje.

Tudi če vam nakupovanje ne predstavlja stresa, je lahko izbira pravega darila ali male pozornosti ena najtežjih stvari. Pri nakupu darila je potrebno namreč upoštevati kar nekaj dejavnikov: vse od omejenega proračuna pa do osebnih preferenc.

Kaj kupiti za rojstni dan
Kaj kupiti za rojstni dan?

Kako najti pravo darilo za rojstni dan?

S pravimi smernicami lahko najdete popolno darilo za osebo, ki jo želite razveseliti. In če vam je nakup daril naporno opravilo ali pa vam pogosto zmanjka idej, potem je ta prispevek prav za vas. Pripravili smo kratek vodnik kako najti pravo darilo in tudi nekaj idej za “varna” darila, ki pridejo prav predvsem takrat, ko osebe ne poznamo tako dobro.

Darilo za rojstni dan kot dogodek

Obdarovanju lahko dodate element ustvarjalnosti, presenečenja ter celo avanture! Kako?

  • Bodite ustvarjalni z embalažo. Namesto, da podarite darilo v običajnem ovijalnem papirju, lahko ustvarite zabavno izkušnjo odpiranja darila. V kolikor je darilo dovolj majhno, ga lahko recimo zavijete v več škatel različnih velikosti in tako stopnjujete napetost med odpiranjem škatel. V te škatle lahko nastavite tudi kratke uganke, ki bodo spodbudile ugibanja o tem, kaj je dejansko darilo.

 

  • Ste kdaj poslali šopek rož na dom? Mnoge cvetličarne imajo možnost dostave cvetja na dom, kar zagotovo poskrbi za še večje presenečenje! Le kdo namreč pričakuje poštarja z velikim paketom rož? V naši spletni cvetličarni Sopek.si lahko naročite šopek, ki vam ga dostavimo na želeni naslov kjerkoli po Sloveniji. Zavijemo ga v lepo, umetelno okrašeno rjavo škatlo, ki zaradi svoje velikosti ter elegance poskrbi za veselje ter presenečenje na obrazih vseh, ki šopek prejmejo. V kolikor razmišljate katero cvetje bi bilo najbolj primerno, si lahko pomagate z vodnikom na tej povezavi.
Šopek Anna z rdečimi vrtnicami
Dostava šopka na dom

 

  • Skrijte sporočila z namigi po celem stanovanju. Lahko so to strani v knjigi, spodnja stran police ali mize in celo škatla kosmičev! Prvo sporočilo naj vsebuje namig ali uganko, ki pripeljejo osebo do naslednjih skritih sporočil in vse do končne lokacije darila. Zabavno obdarovanje z elementom skrivnostnosti in avanturizma!

Nikoli ne podcenjujte zabave ter občutkov pri iskanju ali odvijanju daril. Vsi imamo radi presenečenja in občutke, ki si jih zapomnimo. In če je darilo predano v obliki doživetja in presenečenja – bo kot tak še dolgo ostal v spominu!

Naredite seznam želja

Pobrskajte po spominu in se spomnite pogovorov z osebo, ki ji želite kupiti darilo za rojstni dan. Včasih nam ravno ti pogovori ali spontane izjave veliko povedo o stvareh, ki si jih ta oseba želi, jih potrebuje ali pa razmišlja o tem, da bi kaj prvič preizkusila. Zato vzemite list papirja in zapišite vse, kar vam pade na misel.  Pomislite kaj je ta oseba (v preteklosti) hvalila, se morda nad čim pritoževala, se navdušila ali izrazila radovednost.

Vključite tudi hobije ali interese. Na primer, če oseba rada potuje, bodo prišla v poštev darila za popotnike kot so zemljevidi ali potovalni dnevniki. Ali če oseba uživa v branju, naredite seznam knjig, ki bi bile lahko zanjo zanimive. Pobrskate lahko na straneh domačih knjigarn za ideje ali pa posežete po tuji literaturi.

Seznam želja
Naredite seznam želja in idej

Ko končate, razmislite o vsaki stvari na tem seznamu. Verjetno bodo na seznamu tako majhne kot velike stvari, ki so izven vašega budgeta. To naj vas ne obremenjuje. Namen seznama je, da boste prejeli jasnejšo sliko ter večje število zanimivih idej in smernic, ki jih sicer ne bi imeli. Tako boste lažje našli ter izbrali darilo, ki bo zaradi vašega razmisleka veliko bolj premišljeno ter osebno, kar bo zagotovo opazila tudi oseba, ki bo darilo prejela. Seznam vam lahko pride prav tudi za naslednje priložnosti obdarovanja.

Razmislite o aktualnih ali preteklih dogodkih

Zelo praktičen »trik« za darila je, da se opremo na aktualno dogajanje ali nedavne, pretekle dogodke.
Morda je slavljenec pred kratkim končal fakulteto in mu lahko podarite darilo, ki odraža pohvalo ter želje za uspeh v karieri. Ženska, ki je pred kratkim postala novopečena mamica bo verjetno vesela darila, ki ga bo lahko uporabljala v svojem vsakdanu. Praktičnemu darilu lahko dodate še šopek veselega cvetja, ki bo slavil ta prelomen življenjski dogodek in lepo dopolnil vaše darilo.

Oseba, ki ima rojstni dan se je lahko preselila v novi dom in potrebuje zato posodo, kuhalnik, pribor in podobno. Morda je slavljenec oziroma slavljenka že velikokrat izrazila željo, da si želi izkusiti masažo in bi jo zato lahko presenetili z bonom za masažo ali celo razvajanje v toplicah.

Kaj oseba zares potrebuje?

Ključno je razmišljati širše.
Kaj potrebuje zelo zaposlen uspešen poslovnež? Verjetno čas. Obstaja ogromno produktov, ki ljudem pomagajo učinkoviteje voditi vsakodnevne obveznosti ter čas. Vse od planerjev do raznih (spletnih) tečajev.

Kaj potrebuje študent geografije ali podobnih smeri? Glede na to, da je v študij vključeno veliko terenskega dela, bi bilo smiselno razmisliti o zemljevidih, terenski opremi (nogavice, jakna, kapa ipd.) ali kaj podobnega.

Kaj potrebuje prijateljica, ki se je vselila v novi dom? Morda ji pride prav čudovit šopek rož, ki bo poskrbel za lepše počutje, občutek domačnosti ter krasen dekor. Izberete lahko vzdržljivo suho cvetje, ki bo še dolgo krasilo prostore in jo bo vsakič spomnilo na vas. Cvetju lahko dodate še kakšno malenkost, za katero veste, da jo potrebuje.

suho cvetje rdeče - sopek 1
Suho cvetje je enostavno za vzdrževanje

Darilu dodajte svoj osebni pečat

Ne glede na to, kakšno darilo ste izbrali, mu lahko vedno dodate svoj osebni pečat. Kaj to pomeni? V darilo lahko vključite veliko vaše ustvarjalnosti ter osebnosti. Ustvarite umetniško delo, napišite pesem, spletite šal in podobne DIY izdelke. Darilo bo tako povsem unikatno.

Lahko pošljete šopek rož, ki jih ima oseba najraje ter mu dodate voščilnico z vašo lepo mislijo, kar bo naredilo darilo veliko bolj osebno.

Šopek z osebnim posvetilom
Darilu dodajte osebno posvetilo

Ne bojte se vključiti v darilo tudi humor! Poznate koga, ki obožuje krompir? Glavnemu darilu dodajte še vrečo krompirja in kako hudomušno misel. Smeh je prav zares pol zdravja! In tako darilo nam ostane še dolgo v spominu.

Poskusite se povezati z osebo in dodati nekaj malega, kar jo bo vedno spominjalo na vas in ji sprožilo nasmešek na obraz.

Univerzalna darila za rojstni dan

Velikokrat se nam mudi in potrebujemo hitro ter »univerzalno« idejo za darilo, s katerim ne moremo zgrešiti! Tudi kadar osebe ne poznamo dovolj dobro je koristno, da izberemo t.i. »varno« darilo. Zato je dobro imeti na zalogi nekaj idej, ki ne gredo nikoli iz mode in vam lahko služijo kadar ne bo časa za snovanje seznamov želja.

Darila za dekleta in ženske

• Tiste, ki rade dekorirajo svoje prostore v stanovanju ali hiši, bodo zagotovo vesele darila za dekoracijo doma. Lahko izberete zanimiv svečnik, stilske pogrinjke, univerzalno vazo ali čudovit šopek rož, v barvah, ki jih ima najraje. Načinov za polepšanje doma je res veliko.

Šopek kot dekor
Šopek cvetja je tudi odličen dekor

• Pižame so vedno odlično darilo, saj si jih ljudje le redko kdaj sami kupijo. Izberite pižamo glede na letni čas saj od tega zavisi material ter tudi barve. Boste izbrali preprosto in bolj navihano pižamo ali pa bolj elegantno? Pri izbiri vam lahko pomaga značaj osebe, ki jo želite presenetiti.

• Za dekleta in dame, ki uporabljajo lepotne izdelke – imate na izbiro veliko produktov, ki jih lahko razveselijo. Od glavnikov, ravnalcev/kodralnikov las do gelov za tuširanje ali dišav za kopel. V to kategorijo spadajo tudi parfumi ter različne kreme.

• Morda rada kuha ali peče? Izbirate lahko med različnimi kuhinjskimi pripomočki za katere je prej dobro preveriti kaj že ima oziroma kaj potrebuje. Na izbiro imate vse od pekačev, novega seta krožnikov, predpasnikov in do kuharskih knjig. Receptov namreč nikoli ni dovolj!

• Za osebo, ki je bolj nostalgična ter se rada vrača v spomine, je fotoknjiga ali pa umetniške fotografije po meri, ki jih lahko slavljenka obesi na steno – odlična izbira! Ne glede na to, ali gre za slike novorojenčka, para, prijateljstva ali poroke, je to darilo, ki preprosto poboža srce.

• Za vse, ki se bolj športno aktivne ali pa potrebujejo še nekaj spodbude, jim lahko podarite karto za telovadbo/fitnes ali pa jim omogočite telovadbo kar doma in izberete podlogo za jogo ali uteži.

Darila za moške

Zakaj je nakupovanje daril za partnerje, očete ali druge moške v naših življenjih, včasih “misija nemogoče”? Verjetno zato, ker pogosto trdijo, da že imajo vse, kar potrebujejo. Morda to v nekaterih primerih drži, vendar ne škodi imeti na zalogi nekaj praktičnih, univerzalnih idej za moške.

• Če je pravi »gril-mojster« in ima rad jedi na žaru, mu lahko priskrbite prenosni (zložljivi) žar, ki ga lahko ponese s seboj v kamp ali kam drugam, kjer bo priložnost za peko.

• Za vse prave gurmane ali amaterske kuharje so posebne ali eksotične začimbe lahko prava izbira za darilo! Ugotovite le ali ima rad močnejše okuse, da lahko izberete kaj bolj pikantnega.

Presenečenje
Presenečenje ostane v spominu

• Naj bo elastičen, usnjen ali iz drugih materialov – pas je darilo, ki ne gre nikoli iz mode. Izbirajte med bolj univerzalnimi barvami (rjav,črn), da bo lažje kombinirati na različna oblačila.

• Za tiste, ki še vedno uporabljajo žične slušalke, bi lahko brezžične (bluetooth) slušalke prinesle novo izkušnjo poslušanja glasbe, novic ali podcastov. Celo pomivanje ali pospravljanje posode postane veliko bolj zabavno opravilo –  z glasbo v ušesih.

• Britje ali nega brade je nekaj, kar spremlja vse moške. Nekateri dajo na to sicer manj pozornosti, drugi več. Vsem je pa skupno to, da je treba za to nekako poskrbeti. Komplet za britje in nego brade ali kože je lahko vaša ideja za darilo.

Darila ob rojstvu otroka

Pri nakupu darila ob rojstvu otroka, ne gre ravno za “pravo” darilo za rojstni dan ampak bolj darilo za starše ob novi življenjski prelomnici. Pomislite na nekaj, kar se jim bo zdelo uporabno in zanimivo, sploh če so prvič v starševski vlogi.

Ali potrebujejo kaj posebnega za nego otroka? Je to drugi ali tretji otrok? V tem primeru imajo verjetno že veliko otroških stvari in bi bilo dobro izbrati drugačno oziroma bolj univerzalno darilo, kot je recimo knjiga na temo odraščanja otrok, dnevnik otroka ali vedno aktualne bombažne tetra plenice.

Kaj pa darilo za novopečeno mamico? Šopek nežnega cvetja jo bo zagotovo navdušil in ji dal vedeti, da mislite tudi nanjo.

Šopek Amelia
Cvetje je odlično darilo za vse mame

Kaj bo vaše darilo?

Bistvo obdarovanja je naš namen in iskrena misel, ki jo želimo z darilom sporočiti. Darila so namenjena temu, da se ljudje na najboljši možen način počutijo posebne ter cenjene.

Zato ne škodi, da posvetimo nekaj našega časa izboru pravega darila. Saj ravno te male pozornosti ostanejo v spominu in dajo vedeti, da mislimo na osebo.

 

Želite svoje darilo popestriti s šopkom cvetja ali pa ga uporabiti kot glavno darilo?

Pri Sopek.si dostavljamo šopke po vsej Sloveniji in poskrbimo, da postane prejemanje cvetja prav posebno doživetje!