Cvetje, ki ne rabi ne svetlobe in ne vode, se zdi kot uresničena želja vseh, ki jim nega svežega cvetja predstavlja izziv. Pa vendar je čar posušenih rožic, trav ter pšenice še v drugih stvareh.

Posušeno cvetje je način ohranjanja rožic in trav, kar pomeni, da skozi sušenje obdrži svojo lepoto in obliko, zato ga lahko uporabimo za zelo različne priložnosti – tako za druge kot za nas oziroma naš dom. Ne samo, da je šopek suhega cvetja in trav čudovita ideja za darilo ampak je tudi odličen dekor, ki traja več mesecev in celo let!

Ima pa to cvetje še eno nenavadno ampak čudovito lastnost: združuje tako eleganco kot domačnost in vedno izgleda super. Šopek suhega cvetja je kot časovna kapsula. Za dolgo časa ujamejo lepoto in živahnost nekoč svežega cvetja.

Posušeno cvetje je spet doživelo dramatičen porast priljubljenosti. Morda vse to že veste in še vedno niste prepričani ali je šopek suhega cvetja primerno darilo ali način za dekoriranje prostora? Potem, berite dalje!

Zakaj izbrati šopek suhega cvetja?

Obstaja veliko razlogov, zakaj je suho cvetje zelo priljubljena izbira med šopki. Zaradi nizkega ogljičnega odtisa so te cvetlice in trave okolju prijazne in imajo zares dolgo življenjsko dobo.

Suho cvetje je tako kot sveže cvetje na voljo v številnih oblikah, barvah in velikostih. Dolgotrajna obstojnost  suhega cvetja je ena glavnih prednosti in tudi dostopne so čez celo leto leto, v vseh letnih časih. Poglejmo si še nekoliko podrobneje vse značilnosti ter prednosti suhih cvetlic in trav.

1. Suho cvetje je izredno obstojno

Morda je ena najpomembnejših prednosti suhega cvetja njihova dolgotrajna obstojnost. Tako cvetje lahko ob primerni negi zdrži od nekaj mesecev do nekaj let! No, pazite le, da ni izpostavljeno neposredno soncu, vetru ter vlagi. Je pa brez dvoma tako cvetje boljša naložba za darila, dekoracijo doma, dogodkov ali celo porok.

2. Enostavno vzdrževanje

Lepota suhega cvetja je, da zahteva zelo malo dela. Vode ne potrebuje, treba ga je le zavarovati pred mehanskimi poškodbami ter vlago. Poskrbite le za pravo mesto, kjer bo šopek suhega cvetja krasil vaš dom še dolgo časa po tem, ko ste ga prejeli ali kupili.

3. Suho cvetje za dekoracijo doma ali dogodka

S svežim cvetjem je treba dekor pripraviti še isti dan, sicer tvegate, da bo cvetje hitreje zgubilo svojo svežino in lepoto. Posušeno cvetje bo pa ostalo v taki obliki kot je in bo videti lepo skozi celoten dogodek.

venček

Venček suhega cvetja Hajdi

Odvisno od velikosti, barve in oblike suhega cvetja, lahko z njim oblikujete in dekorirate vaše prostore, ter pričarate podeželski, romantičen, »vintage« ali rustikalen pridih v vaš dom ali na dogodek. Postavite ga lahko v vsak prostor ali na površino, bodisi je to knjižna polica, hodnik, kopalnica ali miza.

Iščete ideje za dekoracijo vaše stene? Ste pomislili kdaj na venček?

Venček iz suhega cvetja ter trav, pričara domač, rustikalen stil in je čudovita ter obenem elegantna dekoracija za vrata ali popestritev sten. Nekaj drugačnega in prava paša za oči!

Suhi venček 2

Venček iz suhega cvetja Ariela

 

4. Edinstvena lepota

Šopek ali aranžma iz suhega cvetja imajo svojo eterično in edinstveno lepoto, ki zamrzne cvetje »v času«.  Posušeni cvetlični šopki prinašajo posebno lepoto s svojimi utišanimi odtenki in bogatimi teksturami. Tako kot sveže cvetje je tudi suho cvetje v različnih oblikah, barvah, velikostih in teksturah. Posušeno cvetje ima svojo osebnost in toplo esenco, ki jo vnesejo v prostor. Tako kot šopek svežega cvetja prav tako ujame razpoloženje, ki je popolnoma edinstveno za suhe cvetlične aranžmaje.

5. Ideja za darilo – vse leto

Minili so dnevi čakanja na pomlad ali poletje, da bi zacvetela vaša najljubša roža. Posušeno cvetje je na voljo vse leto,  vse letne čase. Ne glede na videz ali vzdušje, ki ga želite; vam ne bo treba dolgo iskati, da bi našli tisto, kar vas veseli.

Pri Sopek.si  nenehno zagotavljamo trendovske in sezonske barve ter šopke. Velika izbira suhih cvetlic ter trav nam omogoča, da imamo suho cvetje na voljo vse leto.

6. Darilo, ki ostane v spominu in prostoru

 Suho cvetje je izredno priljubljeno in odlična izbira za vse, ki cenite brezčasno lepoto, čudovit dekor in seveda tudi enostavno vzdrževanje.

Ne samo, da so aranžmaji iz posušenih cvetov ter trav zelo priljubljeni, ampak so tudi neverjetno darilo – takšno, ki še dolgo ostane v spominu in prostoru! Suho cvetje je eno tistih daril, ki zasede poseben prostor v domu ali pisarni in nenehno opominja prejemnico, da ste mislili nanjo.

Poleg tega je šopek suhega cvetja odlično darilo, če želite presenetiti nekoga kar na njihovem domu. Tako je, dostava na dom je možna tudi s šopki. Nič ne prinese večjega veselja kot prejeti umetelno okrašeno škatlo v kateri se skriva čudovit, brezčasen šopek suhega cvetja!

7. Velika vrednost darila

Recimo, da vas sveži šopek cvetja stane 50 EUR. Sveže cvetje vam pri pravilnem vzdrževanju zdrži tudi 10 dni, kar pomeni, da plačate zanj 5 EUR na dan. Kar je odlična računica!

Po drugi strani pa recimo, da vas šopek ali aranžma s suhim cvetjem stane 50 EUR in ker zdrži (vsaj) 1 leto pomeni, da dejansko plačate 0,13 centov na dan! Kar je izredno malo za darilo ali dekor, ki ga bomo še dolgo občudovali.

Včasih je koristno pogledati na vrednost daril še iz druge perspektive, kajne?

Kateri šopek cvetja boste izbrali vi?

Ali imate v mislih koga, ki bi mu želeli poslati rože?

Pokažite jim svojo lepo namero ter ljubezen, tako da jim podarite šopek posušenega dišečega cvetja.

Pri Sopek.si želimo, da doživite veselje, ki izvira iz posušenega cvetja in živahnosti, ki jo prinašajo v dom. V kolikor se odločite za dostavo šopka na dom pa doda  »piko na i«  tudi rjav ovijalni papir ter darilna škatla v enakih tonih, ki le še potencirata rustikalen videz in element presenečenja.

Vaš Sopek.si