Prihod novega člana družine na svet je nepozaben in poseben trenutek za starše, ker prinaša čudovito in novo poglavje v knjigi skupnega življenja.

Pozornost v obliki darila je čudovit način, da delite svoje veselje in lepe misli ob rojstvu otroka, ne glede ali ga prinesete osebno ali pa pošljete darilo na dom. Na trgu obstaja veliko raznolike ponudbe, in vedno se najde nekaj za vsakogar. Pa vendar je ravno to lahko razlog za stres ali nejevoljo, saj je preveč vsega! Za vse, ki se sprašujete kakšno je najboljše darilo za novorojenčka ter starše smo v nadaljevanju pripravili nekaj koristnih predlogov, ki vam bodo zagotovo pomagali pri izbiri pravega darila.

 

Darilo za mamo ali darilo za novorojenčka?

V kolikor sami prvič kupujete darilo ob rojstvu otroka, je izbira le-tega lahko precej stresna, ko se soočite z bogato ponudbo otroških trgovin. Tudi, če ste že izkušeni in ste že kdaj nakupovali darilo za novorojenčka ali mamo, ne škodi, da dobite kakšno novo idejo ali smernico.

Največ dilem je pri vprašanju – ali kupiti darilo za novorojenčka ali za kasneje, ko bo malo zrastel? Kaj pa darilo za mamo? Pa za očeta? Da bo nakup darila karseda lepa izkušnja, smo pripravili kratek in jedrnat pregled univerzalnih ter uporabnih daril, s katerimi preprosto ne morete zgrešiti. Tako boste lažje izbrali darilo, ki ga starši potrebujejo in obenem odraža vaše občutke, stil, budget in tudi talent.

 

Najboljša darila ob rojstvu otroka

Pred izborom darila je zagotovo koristno, da izvemo kaj novopečeni starši že imajo, oziroma kaj mamica potrebuje zase ali za nego otroka. V primeru, da ne dobite jasnega odgovora ali pa starši še sami dobro ne vedo, kaj vse bodo še potrebovali, vam bo spodnji seznam idej prišel zelo prav.

1.    Šopek rož

Cvetje oziroma šopek je zagotovo tisto darilo, ki izraža lepa čustva veselja, sreče in praznovanja novih začetkov kot je rojstvo otroka. Drži, da je šopek rož precej standardna izbira, pa vendar je to darilo, ki ga imamo prav vsi radi in s katerim nikoli ne zgrešite!

 

Kakšno cvetje izbrati za deklico in fantke?

Za tako poseben dogodek, kot je rojstvo otroka, so najbolj priljubljena izbira vrtnice, orhideje, potonike, tulipani, iris, krizanteme in gerbere. Slednje so običajno na voljo tekom celega leta in so v našem okolju že kar tradicionalne. Lahko se orientirate tudi po mesecu v katerem je otrok rojen in kupite sveže, značilno cvetje v tistem času leta. Spomladi in poleti so recimo najboljša izbira lahko sončnice, katerih simbolni pomen je ravno veselje in radost. Ne glede na spol otroka imate na voljo “univerzalne” barve kot sta bela ali rumena, pa tudi veliko šopkov suhega cvetja z zelenjem, ki bodo več kot odlično opravili svoje delo – to je izraziti veselje ob rojstvu otroka. Izogibajte se le rožam s premočnimi dišavami. Šopku lahko priložite tudi vazo, da bo cvetje takoj našlo svoje mesto v prostoru.

1.    Oblačila

Nakup oblačil za novorojenega otroka je lahko nekoliko zapleteno, saj ne vemo vnaprej ali bo otrok manjši ali večji od številke oblačil za novorojenčke, poleg tega, bo ta oblačila nosil le za kratek čas. V praksi so mamice velikokrat že opremljene z oblačili za novorojenčka, in če je tako tudi v našem primeru, lahko staršem pomagamo z nakupom oblačil (ali podobnih potrebščin) za mesece, ki sledijo. To pomeni, če je otrok rojen meseca maja in če ima mamica že vso potrebno opremo in oblačila za prve tri mesece, bi lahko recimo razmišljali o pajacu za jesenski čas. V vsaki otroški trgovini vam bodo z veseljem pomagali “dešifrirati” konfekcijske številke dojenčkov ter malčkov in vam tudi svetovali, kaj in v katerem obdobju razvoja otroka je najbolje kupiti.

2.    Plenice

Plenice so zagotovo “obvezna oprema” vseh staršev, še pred rojstvom otroka. Je pa tudi nekaj kar bo v uporabi ves čas, preden otrok odraste oziroma se navadi kahlice. Pomembno je, da se otroku prilegajo in da so narejene iz koži prijaznih materialov. Velikost plenic je vezana na mesece/starost in težo otroka zato jih lahko brez bojazni kupite vnaprej. Ne morete zgrešiti tudi z nakupom vsestransko uporabnih bombažnih tetra plenic, ki se jih uporablja za povijanje, brisanje, zaščito pred soncem v vozičku ali kot previjalno podlogo. Plenice so v vsakem primeru zelo praktično darilo, ki jih je potrebno imeti na zalogi.

3.    Darilne kartice

Če ste še vedno v dilemi kaj podariti in bi raje predali to odločitev staršem, so darilni boni res premišljena in odlična rešitev, da kupijo starši to, kar najbolj potrebujejo.

Na voljo imate darilne bone za oblačila, igrače ali druge potrebščine, ki pridejo še kako prav pri negi otroka ali novopečene mamice.

4.    Izdelki za nego kože

Novorojenčki imajo izredno občutljivo kožo, za katero je treba skrbeti od rojstva dalje.Tudi novopečene mamice imajo pogosto številne skrbi, povezane s kožo, katerim je treba posvetiti pozornost. Pri darilu za mamo pomislite na različne kreme ali olja za nego kože in telesa po porodu in v času dojenja. Darilo za novorojenčka pa naj zajema posebno milo za kopanje, bombažne umivalne krpice, brisačke, naravna olja in podobno. Vsekakor pa izberite izdelek, ki ne škodi občutljivi otroški koži.

5.    DIY darilo za novorojenčka

V kolikor ste bolj kreativni tip osebe, lahko ustvarite doma narejeno darilo znano tudi kot DIY, ki je kratica za “Do it yourself”. Za vse spretne s šivalnim priborom in pletilkami, lahko po meri ustvarite otroško odejo. Tisti, ki ste bolj spretni v risanju ali fotografiji, pa lahko naredite družinsko sliko ali fotoknjigo. DIY je prav zares osebno darilo za novorojenčka in starša, ki ostane večno v srcu in spominu.

Dostava daril na dom?

Nikar se ne vznemirjajte, če darila ni mogoče odnesti v bolnišnico takoj po rojstvu otroka. Nekateri starši niti nočejo prevelike gneče v sami sobi in se želijo sprva poveseliti le v krogu ožje družine. Poleg tega so se zadeve v zadnjem letu zaradi epidemije precej spremenile in poostrile, zato je pred osebnim obiskom, najboljša rešitev kar darilo na dom. Nakupovanje preko spleta je v zadnjem letu v porastu in je za mnoge odlična rešitev, kadar iz različnih razlogov ni možen osebni obisk ali pa kadar želimo le presenetiti z nepričakovanim darilom na dom. Pazite le, da prej preverite ali ima določena trgovina možnost spletnega nakupa in dostave. Sploh pri nakupih v tujini, bodite pozorni na ceno in čas dostave.

Med bolj popularnimi in praktičnimi darili je tudi dostava cvetja na dom. Šopek izbranih rož ima posebno lastnost in svoj čar, ki vedno preseneti in navduši, ne glede za kakšno priložnost gre.

Cvetje je odličen in srčen način, da izrazite veselje, ljubezen in radost ob rojstvu novega družinskega člana! Na srečo, je danes marsikje pošiljanje cvetja zelo preprosto in to lahko naredite le v nekaj klikih. Vaša naloga je le, da izberete vam najlepši šopek (s prvo zgornjo točko, si lahko malo pomagate), vpišete naslov prejemnika ter izberete termin dostave. Šopku lahko dodate tudi osebno posvetilo in sporočilo ob rojstvu otroka, ki bo še dodatno pobožalo srca novopečene družine.

Ne glede na to, za katero darilo se boste odločili, pa vedno resnično šteje vaša lepa misel.

Vas zanima dostava cvetja na dom?

Pri sopek.si – spletna trgovina cvetja, vedno poskrbimo za kvalitetno, sveže odrezano cvetje, ki ga skrbno zapakiramo v lično okrašeno rjavo škatlo, da postane pot do prejemnika prav vznemirljivo doživetje! Za vse, ki želite šopku priložiti še darilce za dodatno presenečenje, lahko med nakupom izberete čokoladne kroglice, vino, sveče ali pa celo vazo. Vaše lepe misli pa lahko zajamete tudi tako, da v naši ponudbi  izberete tiskano kartico na katero napišemo vaše posvetilo in jo priložimo šopku.