Mesec, ki je posvečen ženskam

Dan žena in materinski dan, sta tista dneva v letu, ko izkažemo ženskam ter materam v naših življenjih podporo, ljubezen in hvaležnost. Šopek cvetja je skozi čas postal način, s katerim se simbolično izrazimo tudi ko gre za omenjena praznika. Zanimalo nas je tudi kakšno je ozadje obeh praznikov, zato smo malo pobrskali po zgodovini.

Mednarodni dan žena praznuje družbene, gospodarske, kulturne in politične dosežke žensk. To je tudi dan, ki poudarja opolnomočenje žensk in poziv k enakosti spolov.

Po vsem svetu običajno potekajo različne aktivnosti, da bi proslavile dosežke žensk ali se zavzemale za njihovo enakost. Ta pomemben dan ima obsežno in zanimivo zgodovino, vendar segajo njegovi začetki v leto 1908, ko je 15.000 žensk marširalo skozi New York in zahtevalo krajši delovni čas, boljše plačilo in volilne pravice.

Obdarovanje s cvetjem na mednarodni dan žena je v družbi postalo običaj. Vsako leto 8. marca tako moški kot ženske izrazimo podporo in hvaležnost ženskam v naših življenjih tako, da jim podarimo šopek cvetja. Od družine in prijateljev do sodelavk in tistih posameznic, ki jih občudujemo.

Materiski dan pa je neformalen praznik, ki počasti matere, pa tudi materinstvo, materinske vezi in vpliv mater v družbi. Praznujejo ga na različne dneve v mnogih delih sveta, najpogosteje v mesecih marca ali maja. Pri nas ga obeležujemo 25.marca in ga tako kot dan žena, vedno pospremimo s kako rožico ali šopkom cvetja.

Šopek cvetja kot simbol hvaležnosti in spoštovanja

Čeprav imajo cvetovi mimoze poseben pomen v zgodovini praznika dneva žena, obstaja tudi drugo cvetje, zaradi katerega je lahko praznovanje tega dne posebno in nepozabno. Vijolična, zelena in bela so barve, ki so neločljivo povezane z zgodovino dneva žena. Vijolična označuje pravičnost in dostojanstvo. Zelena simbolizira upanje. Bela predstavlja čistost. Vendar bolj kot to, da se držite določenih barv cvetja je pomemben vaš namen in misel, s katero boste pospremili izbrani šopek rož.

Za materinski dan pa običajno podarimo rože, ki jih ima naša mama rada ali pa cvetje, ki nas spomni na njo.

Vemo, da je idej in izbire lahko hitro preveč , zato vas bodo spodnje smernice vodile do vašega popolnega šopka.

Šopek nageljnov

Nagelj je ena izmed najbolj priljubljenih rož. Nageljni so vsestranski in izjemno trpežni. Na splošno simbolizirajo ljubezen, občudovanje, zaščito, zdravljenje in moč.

Na prvi mednarodni dan žena so se ženske odpravile na ulice v kampanji za volilno pravico žensk. Nosile so rdeči nagelj v znak enakopravnosti. Zato so rdeči nageljni ali nageljni v drugih barvah še posebej primerni za praznovanje dneva žena in ženskosti.

Šopek tulipanov

Ta priljubljena pomladna roža je elegantne oblike in raznolikih barv. Tulipani s svojo obliko, nežnostjo in čudovito paleto barv, prinašajo svežino pomladi in življenjski optimizem! Predstavljajo pa tudi nove začetke. Nekoč, zelo draga roža, je danes na našo srečo zelo dostopna ampak nič manj cenjena ter občudovana.

Šopek mešanih tulipanov Bonnie

Šopek lilij

Lilije ujamejo bistvo ženskosti, zaradi česar so veličastna in čudovito dišeča izbira za praznik žensk ali mater. Znane so po tem, da predstavljajo številne vidike ženskosti kot so materinstvo, lepota in strast, čeprav se to lahko razlikuje glede na vrsto lilije, kulturo in barvo. Toda zaradi grškega mita o Heri in Zevsu so lilije pogosto povezane s ponovnim rojstvom, plodnostjo in materinstvom. Krasi jih veličasten in opazen cvet zato šopek lilij vedno navduši.

Šopek orhidej

Orhideje so prave eksotične lepotice in zelo občudovane cvetlice ravno zaradi svojega posebnega in elegantnega videza. Simbolizirajo lepoto, hvaležnost, mir, pogum, eleganco, uspeh in ustvarjalnost.
So idealna izbira za osebne ter poslovne uspehe, nove začetke, rojstvo otroka, selitve, posebne praznike kot sta dan žena, materinski dan ter kadar želimo izraziti hvaležnost ter podporo. So pa tudi zelo iskan dekor za polepšanje doma ali pisarne.

Šopek orhidej Eli

Šopek sončnic

Sončnice morda niso gradile toliko na “slavi” kot vrtnice, dejstvo pa je, da jim noben drugi cvet ni enak! So mogočne rože in imajo posebno supermoč s katero poskrbijo za pozitivno energijo, optimizem in radost. Šopek sončnic bo z velikanskimi cvetovi poskrbel za navdušenje in dozo dobre volje!

Šopek gerber

Gerbere simbolizirajo čistost, nedolžnost, spoštovanje ter lepoto. Šopek teh cvetov spominja na marjetice, ki jih vsi poznamo iz mladosti. Bodisi smo iz njih pletli venčke ali pa jih nabirali za mamo. Gerbere so čudovite in ponosne rože, ki popestrijo vzdušje in prostor zaradi česar so idealne darilo ob mednarodnem dnevu žena in za matere.

Šopek ranunkul

Kaj pa, če bi izbrali tako elegantne in nežne rože, kot so ranunkule?

Ranunkule s svojo obilico tankih cvetnih listov predstavljajo čudovit dodatek vsakemu šopku za materinski dan ali dan žena. Odlična izbira bodo pisani cvetovi ali pa bolj nežni pastelni odtenki. Ranunkule pogosto najdemo v poročnih šopkih, vendar se odlično znajdejo tudi za druge posebne dni v letu ali kadar želimo presenetiti z malo drugačnim izborom rožic. So nežne in posebne rožice, ki pritegnejo pozornost ravno zaradi zanimivega večplastnega cveta.

Šopek vrtnic

Vrtnice so vedno dobra ideja, tudi za posebne dni v letu. Vrtnice na splošno nosijo pomen ljubezni in romantike, vendar ima vsaka barva vrtnic običajno določen pomen.

Šopek rdečih vrtnic je način za izražanje čiste ljubezni, naklonjenosti in strasti. Rožnate vrtnice poosebljajo romantiko, medtem ko bele vrtnice simbolizirajo čisto srce in spoštovanje. Rumene vrtnice pa običajno podarimo prijateljicam ter sodelovkam kot simbol prijateljstva.

Druge barve vrtnic pa »dovoljujejo« širši pomen in jih zato lahko tudi uporabite za različne priložnosti ali praznike.

Šopek potonik

Potonike so cvet pomladi in imajo veliko pomenov. Med drugim simbolizirajo blaginjo, srečo in lepoto in tudi čast ter nove začetke. Je popolna roža za proslavljanje dosežkov žensk na dan žena ali materinski dan.

 

Želie presenetiti s šopkom rož?

Oba praznika sta odlična priložnost, da izrazite podporo, hvaležnost ter spoštovanje vsem izjemnim ženskam v vašem življenju.

Zakaj jih ne bi razvajali s svežim cvetjem in lepo mislijo?

Izkoristite možnost naročanja šopka cvetja vnaprej in bodite brez skrbi! Izberite šopek ter vpišite ime in naslov prejemnice, kamor bomo izbrani šopek poslali. Vaše osebno posvetilo pa bomo pretipkali na tiskano kartico in jo priložili šopku.

Lahko mu dodamo tudi kakšno drugo darilce, ki ga najdete pod zavihkom »dodatki« (čokoladice, vino, dišeče sveče ali okusne čaje).

Vaš Sopek.si