Vrtnice so od nekdaj sinonim za lepoto, eleganco in strast. Prisotne so v številnih zgodbah, pesmih, mitih in legendah. V svoji dolgi zgodovini so prešle skozi številne spremembe in prilagoditve, a so ohranile svoj pomen in simboliko. V tem blogu se bomo podrobno seznanili z zgodovino in simboliko najbolj priljubljenih barv vrtnic.

Rdeče vrtnice: Rdeče vrtnice so najbolj tradicionalen simbol ljubezni in strasti. Od nekdaj so povezane z boginjo ljubezni; v grški mitologiji z Afrodito, v rimski mitologiji pa z Venero. Zato ni presenetljivo, da rdeče vrtnice ostajajo najbolj priljubljena izbira za Valentinovo ali obletnice.

Bele vrtnice: Bele vrtnice simbolizirajo nedolžnost, čistost in duhovnost. Tradicionalno so bile pogosto uporabljene v poročnih šopkih, kjer simbolizirajo novo začetno čistost ljubezni. Prav tako se uporabljajo za izražanje spoštovanja in spomina na preminule.

sopek belih vrtnic bella

Rožnate vrtnice: Rožnate vrtnice nosijo s seboj občutke veselja, občudovanja in hvaležnosti. Svetlo rožnate vrtnice lahko izražajo simpatijo ali spoštovanje, medtem ko temno rožnate vrtnice simbolizirajo zahvalnost.

Rumene vrtnice: Rumene vrtnice so tradicionalno simbol prijateljstva. Z močno, toplo barvo simbolizirajo radost, toplino in gostoljubnost. Rumene vrtnice so idealne za pošiljanje kot znak prijateljstva ali za izražanje dobre volje.

Oranžne vrtnice: Oranžne vrtnice simbolizirajo strast, željo in fascinacijo. S svojo močno in živahno barvo lahko izražajo romantiko, toda z intenzivnostjo, ki je bolj povezana z divjo strastjo kot s klasično ljubeznijo, ki jo predstavljajo rdeče vrtnice.

Vijolične vrtnice: Vijolične vrtnice so običajno povezane z kraljevstvom in plemenitostjo, kar izvira iz njihove povezave z zgodovinskimi kraljevskimi družinami. Vijolične vrtnice lahko simbolizirajo tudi očaranost in ljubezen na prvi pogled.

Marelične vrtnice: Marelične vrtnice nosijo s seboj občutke ljubeznive naklonjenosti in nežnosti. Z nežno barvo, ki se meša med roza in oranžno, so marelične vrtnice kot nalašč za izražanje topline in sočutja.

Roza/Pink vrtnice: Roza vrtnice, tudi znane kot pink vrtnice, nosijo pomen občudovanja, nežnosti in simbolizirajo ženskost. Zelo svetle roza vrtnice so popolne za praznovanje novih začetkov, medtem ko intenzivneje roza vrtnice predstavljajo zahvalnost in srečo.

Vrtnice so resnično unikatne, saj lahko njihove različne barve izrazijo tako široko paleto občutkov in čustev. Izbira prave barve vrtnice vam omogoča, da brez besed izrazite svoje občutke.

Na Sopek.si se zavedamo moči, ki jo imajo te kraljevske cvetlice, zato vam nudimo najširšo izbiro barv, da lahko najdete popoln šopek za vsako priložnost.

Potrebujete nasvet ali pomoč pri cvetlični dekoraciji vaše poroke? Želite šopek, ki bo povsem odražal vaše želje in stil poroke? Obrnite se na nas, z veseljem vam pomagamo!

Vaš Sopek.si