Cvetlični poročni trendi

Kakšni so poročni trendi v letu 2022? Letošnje leto prinaša poročni razcvet in vrnitev bolj razkošnih porok, zato je na obzorju veliko omembe vrednih idej za poročne šopke in cvetlični dekor. 

Rože so popoln način, da svojemu poročnemu dnevu vdihnete življenje, barve, energijo in stil. Od poročnih šopkov do cvetličnih obokov in namiznih aranžmajev, ki pritegnejo pozornost, vam bodo spodnje ideje in poročni trendi, dali navdih in ideje za popestritev vašega poročnega dne. Če se bodoče neveste sprašujete, kakšen naj bo vaš poročni šopek, boste v tem zapisu zagotovo našle odgovor na svoja vprašanja.

Koristno je tudi, da sodelujete s cvetličarno, saj cvetličarji vedo, kaj cveti v sezoni, kakšni so trendi in katere cvetlice ter kombinacije se najbolje obnesejo na vašem prizorišču. Ne samo, da vam bodo pomagali pri oblikovanju čudovite cvetlične dekoracije, temveč boste imeli iz prve roke dostop do najnovejših trendov za vašo sanjsko poroko.

Katero cvetje ter šopki so v trendu?

Rože, kot so potonike, vrtnice, sončnice, dalije in nageljni, so večni favoriti za poročne šopke in cvetlične aranžmaje. Lahko se odločite za tradicionalne kombinacije in aranžmaje, ter jim dodate oseben in svež pridih. Ali pa se prepustite domišljiji in željam, ter s pomočjo cvetličarja najdete svojo idealno kombinacijo. Pozorni bodite le na dostopnost cvetja tekom leta, saj lahko recimo ranukule dobite zgodaj spomladi, potonike pa le v poletnih mesecih.

Šopek vrtnic in drugi aranžmaji iz vrtnic

Vrtnice, kraljice poročnega cvetja so vedno v trendu in z njimi ne boste nikoli zgrešili. Lahko jih uporabite za šopek ali bogat aranžma različnih barv. Ali pa ostanete pri »klasični« beli ter rdeči, kar poroki da pridih elegance in brezčasnosti. 

Sončnice v različnih kombinacijah

Sončnice postajajo vse bolj priljubljene. Pomenijo srečo in prinašajo pozitivno energijo. Zakaj ne bi del te vesele svetlosti in topline prenesli v svojo poroko s poročnim šopkom in aranžmaji iz sončnic? Nevestin šopek iz teh veselih rožic simbolizira želje, kot so veselje, dolgoživost, zvestoba in oboževanje. 

Bujni šopki potonik

Potonike niso le ene najbolj priljubljenih cvetlic na vrtu  – bujni cvetovi teh cvetličnih lepotic so idealni za čudovite poročne šopke. Potonike, ljubljene zaradi svojega sladkega vonja, različnih barv in razkošnih cvetov, so popoln dodatek vašemu poročnemu šopku. Izberete lahko bele, rožnate, rumene, koralne in celo temno rdeče/bordo. So odlična izbira za ženstven in očarljiv šopek.

Dalije

Prefinjene, drzne, s pridihom muhavosti, dalije so ene tistih edinstvenih cvetov, ki se dobro prilegajo prav vsakemu poročnemu slogu. Občudovane zaradi svojih velikih cvetov, zapletenih cvetnih listov in čudovitih barv.  Je cvetlica, ki se jo lahko vključi v šopek in aranžmaje. 

Nageljni

Nageljni so odporni, vsestranski in cenovno dostopni, zato ni čudno, da se pojavljajo povsod v sanjskih šopkih in čudovitih dekoracijah. Ti cvetlični lepotci z nabrano teksturo, zavzemajo osrednje mesto v šopkih in aranžmajih ter dodajajo veliko dozo sodobnega glamurja.

Kaj pa barve cvetja?

Letošnji trendi so poročni šopki in drugi aranžmaji bogati z živahnimi, vpadljivimi odtenki ter različnimi kombinacijami. Razlog? Pari si želijo, da bi svoje poroke okrasili na čim bolj vznemirljiv način, živahne barvne palete pa so popolna rešitev.

Najbolj vroči trendi poročnega cvetja za leto 2022

1. Svetlo in drzno

Medtem ko bodo pastelni odtenki vedno v modi, si mnogi pari želijo močnejše in drznejše cvetlične odtenke. Od pomladnih citrusnih do zamolklih jesenskih odtenkov – poroke leta 2022 imajo veliko več barv kot kdaj koli doslej.

2. Tekstura

Pari so bolj kot kdaj koli prej odprti za več različnih cvetov v svojih cvetličnih aranžmajih, bogato zelenje, cvetlične aranžmaje in veliko več raznolikosti. Eden izmed glavnih cvetličnih trendov bo kombinacija drznih in nežnih cvetnih barv in tekstur. Združevanje cvetja z nečim nepričakovanim, na primer posušenimi palmovimi listi ali lubjem, daje aranžmaju eleganco in domiselnost.

3. Dramatičnost

Cvetlični oboki različnih oblik in velikosti, cvetlične obrobe, ki združujejo različne barve in teksture, ter cvetlični lestenci – to so ideje, s katerimi se lahko poigrate pri načrtovanju cvetličnega stila vaše poroke.

4. Osrednji deli, polni raznolikosti

Ni nujno, da so osrednji namizni cvetlični aranžmaji sestavljeni samo iz rož, ampak jih lahko kombinirate z drugimi okrasnimi predmeti, kot so sveče ali različne vaze. Mešanje cvetličnih in dekorativnih predmetov  je eden najboljših načinov za popestritev dekoracije oziroma aranžmaja. 

5. Maksimalistične instalacije

To označuje cvetje, ki krasi nepričakovana mesta in se pojavi na različne načine po vsem prizorišču. Npr. cvetlični aranžmaji, ki »lebdijo« nad glavami svatov ali okrasni okvirji za čudovite fotografije.

8. Šopek in aranžmaji iz ene vrste rož

Pri tem trendu pari izberejo eno vrsto cvetja ali nekaj cvetov v zelo podobnih barvah, da zapolnijo svoje aranžmaje. Na primer samo vrtnice; vendar so te vrtnice v vseh rdečih ali magenta tonih, ki tradicionalnim rožam prinašajo novo raven prefinjenosti.

9. Cvetlični prehodi in razpršeni cvetni listi

Uporaba cvetja na tleh za okrasitev vašega hodnika je lahko čudovita ideja. Tradicija obmetavanja poročenega para s cvetnimi listi se prav tako oživlja, vendar z nekaj novimi »dodatki«. Ustvarite lahko učinek konfetov z uporabo vseh vrst cvetov z različnimi oblikami in velikostmi cvetnih listov. Te lahko uporabite tudi na mizah in na tleh, ob robu vašega plesišča ipd. Čudovit način za personalizacijo prostora.

10. Kaskadni poročni šopki

Ta slog poročnega šopka vsebuje rože, ki so tesno razporejene na vrhu šopka in se zožijo navzdol v asimetrično obliko, je bil priljubljen v 80. in 90. letih. Morda se spomnite, da ga je nosilo več znanih nevest iz tistega obdobja, vključno s princeso Diano, Victorio Beckham, Iman Abdulmajid in celo Julio Roberts v Runaway Bride. Ker ta desetletja trenutno usmerjajo večino današnjih trendov (moda ter dekoracija doma, če naštejemo le nekatere), se ne smemo čuditi, da so tudi poroke pod retro vplivom.

Toda za leto 2022 kaskadni šopki dobijo posodobljen videz, navdahnjen z vrtom, z uporabo dolgih zelenih vej, vinske trte in pastelnih cvetov za dodajanje barve, zračnosti in veliko teksture. 

Kakšen pa bo vaš poročni šopek in cvetlični aranžma?

Če je leta 2021 bodoče poročene pare pritegnila minimalistična in enostavna poroka, pa se zdi, da neveste v letu 2022 poskušajo eksperimentirati s svojimi poročnim cvetličnim cvetjem in uravnotežiti tradicionalno s sodobnim.

Za nekatere se lahko to ravnovesje pokaže v sodobnih oblikah in klasičnih cvetovih – ženstvenih potonikah, nageljnih ali vrtnicah v kaskadah. Za druge pa bodo prišli v poštev cvetlični aranžmaji, sestavljeni iz tulipanov ali tradicionalnih vrtnic. Morda pa celo razmišljate o dekoraciji ali šopku iz suhega cvetja?

Ne glede kaj boste izbrali, naj bodo glavno vodilo vaše želje in tema vaše poroke. V letu 2022 omejitev glede cvetličnih aranžmajev na vaši sanjski poroki za vašo domišljijo torej ni.

Potrebujete nasvet ali pomoč pri cvetlični dekoraciji vaše poroke? Želite šopek, ki bo povsem odražal vaše želje in stil poroke? Obrnite se na nas, z veseljem vam pomagamo!

Vaš Sopek.si