Z našo spletno cvetličarno smo se predstavili na mali tržnici v Mariboru, kjer smo prikazali tudi sistem naročanja ter ponudbo.

Projekt Mala tržnica je nastal z namenom obuditve tržnice v Dominkuševi ulici. Projekt je vključeval veliko različnih dejavnosti, ki pa so vse prispevale k cilju povečanja prometa na tržnici. Priložnost za predstavitv smo dobili tudi v podjetju SOPEK.SI, kjer smo povabilo v prvi vrsti izkoristili za to, da mimoidočim predstavimo, kako spletna cvetličarna sploh deluje. V Mariboru je namreč veliko povpraševanja po dostavi rož na dom, naše storitve pa strankam omogočajo prav to izkušnjo. Na našem razstavnem prostoru smo predstavili del naše ponudbe, ki so si jo stranke lahko ogledale tako v fizični obliki, kot tudi na spletni cvetličarni. Vsi šopki, ki jih v podjetju ponujamo so namreč narejeni tako, da naročnika impresionirajo. Odziv mimoidočih pa je potrdil, da smo s projektom SOPEK.SI na pravi poti. Ker zajema naša cvetličarna Maribor, okolico in tudi vso ostalo Slovenijo, je ljudi zanimalo, v kakšni obliki bodo naročeno cvetje prejeli preko dostave rož na dom. To smo predstavili na tak način, da smo na našem razstavnem mestu prikazali paket ter embalažo, v kateri prejemnik dobi svoj šopek cvetja. Ob oblikovanju paketa smo imeli v mislih dvoje. Cvetje mora biti ustrezno zaščiteno, ter imeti tudi pogoje za preživetje transporta brez negativnega vpliva na rože. Drug cilj dizajniranja embalaže pa je bil zagotoviti enkratno izkušnjo odpiranja. Ker želimo, da je celoten proces prejemanja cvetja prijetno, smo šopek rož zapakirali tako, da impresionira na prvi pogled. Odzivi mimoidočih pa so potrdili naš uspeh. Veseli nas tudi, da se SOPEK.SI uspešno uveljavla kot Mariborska cvetličarna.

S hitro dostavo šopkov rož na dom smo na področju štajerske postali uveljavljena cvetličarna Maribora.

Koncept naročanja cvetja preko spleta je že močno uveljavljen v razvitih državah. Po vzoru tujih spletnih cvetličarn smo izdelali sistem, ki stranki zagotavlja enostavno ter zaneslivo izkušnjo. V rubriki ŠOPKI si stranka izbere tisto cvetje, ki ga želi prejeti, ali poslati željeni osebi. Vsak šopek ima tudi svojo stran, kjer stranka izbere čas dostave ter velikost šopka. Na naslednjem koraku pa vpiše naslov ter kontaktne podatke. Paket z izbranim cvetjem je poslan na dom že isti, ali naslednji dan. Seveda pa lahko z opcijo izbire datuma stranka izbere natančen dan prejema. Tako boste drago osebo razveselili takrat, ko sami to želite. Na Mali tržnici se je prav ta funkcija udeležencem zelo dopadla. Več o samem delovanju dostave rož na dom, pa smo zapisali v rubriki KAKO DELUJE. Ker so navodila za naročanje zapisana jasno, ter stranko skozi vse korake vodijo do končnega nakupa, je naročanje enostavno za prav vse uporabnike spleta. Veseli pa smo, da smo se lahko kvalitetno predstavili kot cvetličarna Maribor.